perjantai 13. helmikuuta 2009

Liettuan maailman suurin ostoskeskus


Akropolis onkin sitten Vilnassa. Ja se on ostoskeskus. Melkoisen suurikin kaiken lisäksi. Lieneekö talouslama verottanut asiakaskuntaa kovinkin. Viime lauantaina ryysis ei ollut valtava, vaikka alennusmyynnit olivat käynnissä. Aivan viihtyisä paikka, vaikka vaate- ja kenkäkauppoja sieltä lähinnä löytyi. Koristelultaan paikka oli edelleen turhankin jouluinen. Onneksi pukkeja ei ollut kuitenkaan liikkeellä.


Sunnuntaina oli sitten vuorossa vierailu Trakai:hin. Paikka on Liettuan vanha pääkaupunki vuosisatojen takaa. Trakain linna on komea ilmestys. Kesäsäillä varmasti vielä komeampi. Tällä kertaa harmaa ja märkä keli laimensi kokemusta. Linnaa ympäröivät järvet olivat vielä kirkkaalla jääpeitteellä varustetut. Joitakuita pilkkijöitä oli jäille uskaltautunut. Etelämpää tulleiden vaihtareiden mielestä kovin eksoottisia olivat. Ihmettelivät, että "mitä nuo tyypit tekevät jäällä". Luulivat jään ulottuvan pohjaan saakka.


Kuten kuvista näkyy, keli on ollut tasaisen harmaa. Välillä pikkupakkasta ja toisinaan vetisempää. Kuvassa (yllä) on Vilnan vanhan kaupungin muurien ja linnoitusten rippeitä. Näitä ja monia muita katuja ja kujia on tullut kierrettyä ahkerasti. Painokin on tainnut hieman pudota, kun jalkaisin olen paljon ollut liikkeellä. Julkinen liikenne kyllä kulkee, mutta asuntolalta ei pääse aivan yliopistolle asti perille. Parin kilometrin matka hoituu kävellen nopeimmin.

Ei kommentteja: